VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana06/08/2020

DANAS O PRIJEDLOGU ZAKONA O UPRAVNOJ INSPEKCIJI

 

BANjALUKA, 6. AVGUSTA /SRNA/ - Vlada Republike Srpske razmatraće danas Prijedlog zakona o upravnoj inspekciji, te Prijedlog strategije razvoja mentalnog zdravlja za period 2020-2030. godine.

 

Na sjednici će biti riječi i o prijedlozima odluka o prvom dugoročnom kreditnom zaduživanju Republike Srpske u ovoj godini, te o davanju saglasnosti Ministarstvu unutrašnjih poslova za prodaju oružja.

Na dnevnom redu sjednice su i prijedlozi odluka o finansiranju, projektovanju i izgradnji dionice auto-puta Brčko-Bijeljina-Rača, te o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika od 443.227 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Pred ministrima će biti i prijedlog uredbe o prestanku važenja uredbe o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata, te informacija o spoljnotrgovinskom prometu Republike Srpske za period januar-jun.

Vlada bi trebalo da razmatra i informaciju o utrošku i efektima dodijeljenih sredstava podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini, te informaciju o izradi Metodologije za izradu Programa integrisanja BiH u EU.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stručnom osposobljavanju najboljih studenata Republike Srpske, te izvještaj o poslovanju "Aerodroma Republike Srpske" za 2019. godinu.

Sjednica počinje u 10.00 časova, a po njenom okončanju predviđeno je saopštenje.

Fotografije i kadrovi sa sjednice medijima će biti dostavljeni putem vetransfer linka.