VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija07/08/2020

MITROVIĆ OBIŠAO LOKACIJU NA KOJOJ ĆE SE GRADITI NOVI MOST NA RAČI

 

SARAJEVO, 7. AVGUSTA /SRNA/ - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović obišao je danas lokaciju na kojoj će se graditi novi most i granični prelaz na Rači između BiH i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija.

 

Mitrović je istakao da je završetak radova, na mostu i auto-putu koji vodi do Bijeljine dužine 17 kilometara, 2022. godina.

Pored graničnog prelaza Rača, u izgradnji je i novi granični prelaz Svilaj čiji je rok za izgradnju 1. mart 2021. godine.

Naime, otvaranjem privremenog graničnog prelaza Svilaj za prelazak putnika i automobila izbjegli bi se dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Kada su u pitanju drugi infrastrukturni projekti u nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu ministar Mitrović važno je napomenuti i izgradnju graničnog prelaza Bratoljub na mostu u Bratuncu koji bi, prema trenutnim informacijama, trebao biti završen i prije samog roka, dok izgradnja Koridora "Pet Ce" ide svojom uobičajenom dinamikom.