VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika12/08/2020

MIODRAG STOJANOVIĆ NIJE PRIHVATIO PRIJEDLOG SDS-a i PDP-a

 

BIJELJINA, 12. AVGUSTA /SRNA/ - Bijeljinski advokat Miodrag Stojanović saopštio je da nije prihvatio prijedlog SDS-a i PDP-a da bude nezavisni kandidat na predstojećim lokalnim izborima za mjesto gradonačelnika Bijeljine.

 

Stojanović je kao osnovni razlog za ovakvu odluku istakao činjenicu da, shodno Zakonu o advokaturi, izbor na javnu funkciju podrazumijeva brisanje iz članstva u Advokatskoj komori dok traje javna funkcija i nemogućnost rada u advokaturi.

"Takođe, izbor na javnu funkciju gradonačelnika i brisanje iz advokatske komore podrazumijevali bi moju nemogućnost daljeg rada na odbrani pred sudom u Hagu u predmetu generala Ratka Mladića. Uz 13 predmeta ratnih zločina koje imam u Sudu BiH u završnoj fazi suđenja, praktično je bilo nemoguće da prekinem sa svojim profesionalnim angažmanom", obrazložio je Stojanović.

On je zahvalio ljudima koji su ga planirali kandidovati, kao i mnogobrojnim saradnicima, prijateljima i građanima koji su ga, kako je istakao, u ovih 24 sata pozivali i davali podršku, ističući da je svjestan činjenice "da su ovom gradu stvarno potrebne promjene koje građani očekuju".

"Svima želim dalji uspjeh u radu na dobrobit građana Semberije i Bijeljine", naveo je Stojanović nakon što je danas imao razgovor sa predsjednicima opštinskih organizacija SDS-a i PDP-a u vezi sa inicijativom da on bude predložen za nezavisnog kandidata na predstojećim lokalnim izborima za mjesto gradonačelnika Bijeljine.