VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija13/08/2020

PROGRAM ZA PRVI POSAO 10.000 MLADIH

 

BEOGRAD, 13. AVGUSTA /SRNA/ - Vlada Srbije usvojila je uredbu o programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", za čiju će realizaciju u ovoj i narednoj godini biti obezbijeđene dvije milijarde dinara /17 miliona evra/.

 

Država Srbija će za 10.000 mladih, koji su završili srednje škole i fakultete, pokrivati dio troškova njihove plate i time ih motivisati za pronalaženje prvog posla, a poslodavcima olakšati odluku da ih zaposle.

Ovim programom stvaraju se dodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i njihovo zapošljavanje.

Odobrena sredstva će biti proslijeđena Nacionalnoj službi za zapošljavanje koja sprovodi Program, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ove nove mjere rezultat su sastanka koji je u Vladi Srbije održala premijer Ana Brnabić sa privrednicima, predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem.

Vlada Srbije je na sjednici donijela i odluku da se Libanu uputi 100.000 evra novčane pomoći radi otklanjanja posljedica nastalih nakon razorne ekspolozije u luci u Bejrutu.