VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/08/2020

SNSD IMA UBJEDLJIVU PODRŠKU GRAĐANA - 37,92 ODSTO

 

BANjALUKA, 15. AVGUSTA /SRNA/ - Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ ima ubjedljivo najveću podršku građana Srpske, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja koji su u posjedu ATV-a.

 

Prema ovom istraživanju, rađenom na prostoru cijele Republike Srpske, tačnije u svih devet izbornih jedinica, SNSD ima 37,92 odsto podrške, dok su na drugom i trećem mjestu SDS sa 13,39 i PDP sa 10,21 odsto.

Na četvrtom mjestu je DNS sa 6,54 odsto podrške, a slijede Ujedinjena Srpska sa 4,55, Socijalistička parija 3,32, Socijalistička parija Srpske 2,32, NDP 1,88 i SDS Semberija - Mićo Mićić 1,85 odsto glasova anketiranih.

Od ukupnog broja ispitanika, njih 15,01 odsto je neodlučnih.

Istraživanje je rađeno u periodu od 30. jula do 4. avgusta, a anketirano je 1.516 građana.

Politički analitičari jednoglasni su u ocjeni da rast podrške SNSD-u leži u činjenici da u doba krize, kao što je trenutno pandemija virusa korona, građani najviše vjeruju najjačim.

Oni su za ATV rekli da to pokazuju i rezultati izbora u Srbiji i Hrvatskoj, gdje su vladajuće partije nakon prvog talasa korone dobile još veći podršku građana.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije da SNSD sa svojim listama izlazi na lokalne izbore u 63 opštine u Republici Srpskoj, 25 opština u Federaciji BiH, te u Brčko distriktu.

"SNSD je spreman i sposoban za sve izborne aktivnosti, te sam uvjeren u pobjedu na lokalnim izborima, kao i u pobjedu svojih kandidata za načelnike i gradonačelnike, te zajedničkih kandidata iz koalicionih stranaka koje podržava SNSD", istakao je Dodik.