VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura10/09/2020

PREMIJEROM "RUŽNOG PAČETA" OTVORENA NOVA POZORIŠNA SEZONA

 

BANjALUKA, 10. SEPTEMBRA /SRNA/ - Premijerom predstave "Ružno pače" večeras je otvorena nova pozorišna sezona u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

 

Direktor ovog pozorišta LJiljana Labović Marinković rekla je da je ova čudesna bajka Hansa Kristijana Andersena prvi put na sceni Dječijeg pozorišta, te da je ponosna što su glumci, uprkos krizi i nedaćama izazvanim virusom korona, uspjeli da pripreme predstavu.

"Predstava nosi važnu poruku i za djecu i za roditelje, jer je svako u životu, bar jednom, bio ružno pače, odnosno neshvaćen u sredini u kojoj je odrastao ili se školovao i svi mi znamo kako je to kad si u nekom trenutku drugačiji", rekla je Marinkovićeva Srni.

Ona je dodala da je sredina okrutna prema onima koji su drugačiji, ali da je potrebno znati da kroz život treba ići hrabro i odlučno, kao što je išlo i ružno pače.

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković izrazila je zadovoljstvo što je večeras otvorena nova sezona u Dječijem pozorištu, te dodala da neku vrstu tuge budi činjenica da je zbog epidemiološke situacije ograničen broj publike.

"Dječije pozorište se prilagodilo cijeloj situaciji, te sam oduševljena idejom da premijera ove predstave bude održana u tri navrata, da bi svi koji žele mogli da je gledaju u toku tri večeri", rekla je Đakovićeva Srni.