VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura14/09/2020

ĐAKOVIĆ: POPULARIZOVATI KULTURU ČITANjA MEĐU MLADIMA

 

BANjALUKA, 14. SEPTEMBRA /SRNA/ - Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković istakla je danas u Banjaluci značaj popularizacije knjige i kulture čitanja, naročito među mlađom generacijom, kao i da je važno približiti im velikane domaće književnosti.

 

Đakovićeva je, povodom promocije kampanje "Čitamo zajedno", rekla da su ciljevi njenog realizovanja pružanje podrške domaćem izdavaštvu, produkciji, ali i popunjavanje školskih biblioteka.

"Drago nam je što je `Viner osiguranje` prepoznalo vrijednost i značaj ove kampanje, te su se zaposleni u ovoj osiguravajućoj kući aktivno uključili u njenu realizaciju kupovinom školskih lektira koje će biti poklonjene školama širom Republike Srpske", navela je Đakovićeva.

Ona je izrazila nadu da će i druge kompanije prepoznati značaj ove kampanje, te se pridružiti aktivnostima koje će biti realizovane u budućem periodu, jer je ulaganje u razvoj kulture u interesu svih.

Generalni direktor "Viner osiguranja" Borislav Doder izrazio je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa resornim ministarstvom, koja je proistekla iz interne ideje zaposlenih u ovom preduzeću da u okviru socijalno aktivnog dana pomognu školskoj populaciji donacijom knjiga koje su neophodne u školskom procesu.

"Cilj ovih aktivnosti je promocija čitanja, zdravih navika i dobrog ponašanja najmlađih, a to je da njihovom interesovanju približimo knjige", rekao je Doder.

Kampanja "Čitajmo zajedno", koja se organizuje četvrtu godinu zaredom, počela je 22. jula i trajaće do oktobra.

Ovogodišnja kampanja, u saradnji sa Kinotekom Republike Srpske i u partnerstvu sa Radio-televizijom Republike Srpske, donosi novinu u odnosu na prethodne i bazirana je na šest video-materijala koji upućuju na veličine lika i djela Branka Ćopića, Petra Kočića, Ive Andrića, Meše Selimovića, Desanke Maksimović i Jovana Dučića.