VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/09/2020

POPTISAN SPORAZUM O SARADNjI

 

BANjALUKA, 22. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predstavnici banjalučkog Republičkog udruženje matice, dijaspore i Srba u regionu "Koreni" i istoimeni Republički savez Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije potpisali su večeras u Banjaluci sporazum o saradnji.

 

Predsjednik banjalučkog Udruženja "Koreni" Mirjana Stojanović Trivanović rekla je novinarima da ulazak banjalučkog udruženja u takav jedan savez govori da će to biti zajednički nastup sa istim ciljevima i misijom.

"Zajedno ćemo raditi sa svim udruženjima u Srbiji, a to je da se što bolje i kvalitetnije povezuje matica i dijaspora kroz više segmenata kao što su privreda, sport, nauka i kultura", navela je Trivanovićeva.

Predsjednik Udruženja "Koreni" iz Lopara Stojan Stevanović, koji je i predsjednik srpskih privrednika iz Švajcarske, rekao je da je cilj ove asocijacije stvaranje jednog saveza radi lakšeg funkcionisanja.

"To je velika prednost, jer svaka opština ima svoje odbore i u Srbiji i u Srpskoj, i djelu Crne Gore, a preko našeg zajedničkog koordinacionog tijela koje je smješteno u Sremskim Karlovcima, funkcionisaćemo zajedno i jedinstveno", kaže Stevanović.

Udruženja matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije "Koreni" osnovano je u julu prošle godine u Novom Sadu.

Cilj osnivanja udruženja jeste podizanje povjerenja i odgovornosti dijaspore i Srba u regionu prema matičnoj državi Srbiji.