VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana22/09/2020

RAZMOTREN PRIJEDLOG ZAKONA O POSREDOVANjU U PROMETU NEPOKRETNOSTI

 

BANjALUKA, 22.SEPTEMBRA /SRNA/ - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti kojim je definisano da za svaki posao u ovoj oblasti mora biti zaključen ugovor u pisanoj formi.

 

Obrazlažući ovaj prijedlog zakona, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić navela je da se ovim zakonskim rješenjem uvodi i obavezno osiguranje od odgovornosti za štetu koju je posrednik u obavljanju posredovanja mogao da prouzrokuje nalogodavcu.

Gašićeva je rekla da se prijedlogom ovog zakona propisuje i obaveza privrednih društava i preduzetnika da pribave rješenje o ispunjavanju uslova za obavljanje djelatnosti posredovanja u prometu nepokretnosti i upisu u Registar posrednika kako bi dobili aktivnu legitimaciju da se bave poslovima posredovanja.

"Donošenjem ovog prijedloga zakona stvoriće se pravni osnov za sigurno posredovanje u prometu nepokretnosti, a kvalitetnim poslovanjem agencija uticaće se i na sređivanje knjižnog stanja nepokretnosti, plaćanje poreza na promet nepokretnosti, uz plaćanje ostalih javnih davanja", istakala je Gašićeva. /nastaviće se/mis/boj/mđ