VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika23/09/2020

VUKOTIĆ: BOŠNjACI DA SE POZABAVE DOKAZANIM ZLOČINCIMA U SVOJIM REDOVIMA

 

BANjALUKA, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić rekao je da bi bilo korektno da se Bošnjaci pozabave dokazanim zločincima u svojim redovima koji su na visokim funkcijama, a ne da izmišljanjem i falsifikovanjem raznih dokumenata pokušavaju da mistifikuju i narodu predstave premijera Srpske Radovana Viškovića u ružnom svjetlu.

 

"Siguran sam da im to neće poći za rukom", rekao je Vukotić Srni povodom brutalnih napada i medijske hajke iz Sarajeva usmjerene protiv premijera Viškovića.

On smatra da zbog novonastale globalne situacije i potpuno novog preslaganja karata u svijetu, pogotovo u regionu, bošnjačka sarajevska politika ima određene frustracije koje iskazuje kroz saopštenje Memorijalnog centra Srebrenica.

"U principu, oni i dalje insistiraju na staroj matrici po kojoj pokušavaju da sve Srbe, pogotovo nosioce visokoh funkcija svrstaju u nekakav genocidni, zločinački lanac. U tom smislu pokušavaju i da etiketiraju jednog časnog čovjeka i pripadnika Vojske Republike Srpske, koji sada obavlja visoku dužnost u Vladi Srpske i time liječe neke svoje frustracije", naglasio je Vukotić.