VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana23/09/2020

ROMIĆ: ZA SLOBODNE ZONE BITNI STABILNOST I OLAKŠICE

 

BANjALUKA, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ranka Perić Romić rekla je da bi slobodne zone u Republici Srpskoj mogle zaživjeti uz političku stabilnost, poreske i carinske olakšice.

 

Romićeva je, tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Nacrtu zakona o slobodnim zonama Republike Srpske, naglasila da je pri tome važno obezbijediti određene finansijske podsticaje poput povoljnih kredita za one koji bi radili u ovim zonama, te, istovremeno, zaštititi domaću privredu.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da je problem što poslovni subjekti u posljednjim godinama smanjuju nivo investicija u Srpskoj, što je upozoravajući pokazatelj budućih ekonomskih kretanja.

Ona je navela da je javni sektor neefikasan i da to loše utiče na privatni sektor.

Poslanik SNSD-a Valerija Lakić podsjetila je da su vlasti Trebinja već predvidjele osnivanje slobodne zone u tom gradu radi privlačenja stranih investicija, otvaranja novih radnih mjesta, te sprečavanja odliva radno sposobnog stanovništva.

Poslanik SDS-a Zoran Vidić rekao je da je za privlačenje investicija potrebno prvo stvoriti uslove ljudima da normalno posluju i mimo slobodnih zona, te da ne bude različitih vrsta neregularnosti, što odbija investitore. /nastaviće se/boj/mis/ab