VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika23/09/2020

KRIVOKAPIĆ PREDLOŽEN ZA MANDATARA

 

PODGORICA, 23. SEPTEMBRA /SRNA/ - Svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove crnogorske Vlade, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore.

 

Oni su objavili fotografije dokumenta sa potpisima 27 poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore", 10 poslanika koalicije "Mir je naša nacija" i četiri poslanika koalicije "Crno na bijelo", sa zahtjevom predsjedniku države Milu Đukanoviću da Krivokapića predloži za mandatara.

Demokratski front predložio je ranije da lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić bude predsjednik Skupštine, a Krivokapić mandatar buduće Vlade.

"Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda", saopštio je poslanik DF-a Milan Knežević na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore.

Predsjedavajući Miodrag Lekić tada je pozvao da bude dostavljen pisani prijedlog deset poslanika, kako bi se izjasnili o prijedlogu DF-a.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović rekao je da je prijedlog DF-a apsolutno prihvatljiv za tu koaliciju, te poručio da ostaje "čovjek od riječi".

"Ako se zadovolje poslovničke forme, možemo da pristupimo izboru predsjednika Skupštine iz redova Demokrata Alekse Bečića, a da nakon toga formalizujemo i kandidaturu za novog mandatara", naglasio je je Abazović.

Bečić je rekao da poslanici koalicija "Za budućnost Crne Gore" i "Crno na bijelo" imaju apsolutnu podršku i spremnost koalicije "Mir je naša nacija" ukoliko smatraju da treba formalizovati izbor za predsjednika Skupštine na način kako su predložili, te da su spremni staviti potpise na prijedlog da Krivokapić bude mandatar.