VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Izbori 202023/11/2020

GLASAČKI LISTIĆI U GRČKU STIGLI OSAM DANA NAKON IZBORA

 

ATINA, 23. NOVEMBRA /SRNA/ - Ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić objavila je da su tek danas stigli glasački listići za lokalne izbore u BiH, koji su održani 15. novembra, te ironično zahvalila CIK-u BiH na ažurnosti.

 

"Da je Centralna izborna komisija BiH glasački materijal poslala barem sedam dana ranije, možda bi i stigao na vrijeme. I ne, nema veze sa 'lockdown' u Grčkoj, nego sa neažurnošću CIK-a i potpunim zanemarivanjem činjenice da smo u pandemiji", napisala je Krstićeva na Fejsbuk profilu.

Ona je istakla da joj se veliki broj građana, koji su rasuti širom svijeta, a koji su takođe bili prijavljeni za glasanje putem pošte, javio sa istim problemom, odnosno, nemogućnošću da ostvare ustavom zagarantovano pravo i glasaju na izborima.

"Na stranu činjenica ima li uopšte smisla glasanje iz inostranstva, a pogotovo na lokalnim izborima, to je posebna tema, ali ako ste započeli proces, dovedite ga do kraja", poručila je ambasador BiH u Grčkoj.

Krstićeva je negodovala i na dan lokalnih izbora, kada je objavila da prvi put od kad ostvaruje pravo glasa, neće glasati na izborima jer nisu dostavljeni glasački listići.