VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/01/2021

OPERATIVNO 300.000 KM KOJE JE UPLATILA VLADA SRPSKE

 

KOSTAJNICA, 19. JANUARA /SRNA/ - Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović izjavio je Srni da je Vlada Republike Srpske uplatila 300.000 KM i da su sredstva operativna, kao i 90.000 KM pomoći koju su obezbijedili gradonačelnici i načelnici iz SNSD-a.

 

"Dogovoreno je da gradovi i opštine, čiji su gradonačelnici i načelnici iz SNSD-a, za Kostajinicu prikupe ukupno 330.000 KM", rekao je Janjetović.

On je istakao da su zbrinuti svi stanovnici kojima su objekti oštećeni u zemljotresu, podsjetivši da je Vlada Srpske obezbijedila i tri kontejnera za smještaj, jedan firma koja ih proizvodi, a dva je kupila opština Kostajnica od sredstava koje je uplatila Vlada.

"Kompanija 'Violeta' je donirala mobilnu kuću, a opština je sredstvima Vlade Srpske prilagodila dva objekta za stanovanje", naglasio je Janjetović.

Navodeći da je u zemljotresu u Kostajnici oštećeno više od 600 objekata, načelnik ove opštine je najavio da će nadležna komisija sutra utvrditi da li su vrtić, osnovna i srednja škola bezbjedni za djecu, odnosno učenike.

"U četvrtak, 21. januara komisije će procijeniti štetu i izvršiti kategorizaciju oštećenih objekata nakon čega će početi njihova sanacija", dodao je Janjetović i pozvao i ostale načelnike i gradonačelnike da pomognu ovoj opštini koji je pogođena zemljotresom krajem decembra prošle godine.