VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana27/01/2021

SVETOSAVSKE POVELJE ZA SVE VASPITNO-OBRAZOVNE USTANOVE

 

PRIJEDOR, 27. JANUARA /SRNA/ - Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović čestitao je danas školsku slavu Svetog Savu svim učenicima i nastavnom osoblju i uručio svetosavske povelje predstavnicima svih vaspitno-obrazovnih ustanova u gradu na Sani.

 

"Vama, đacima, učenicima i studentima želim da mudrost, darovitost, produhovljenost i maštovitost, kao osobine koje su krasile Rastka Nemanjića, najmlađeg sina velikog župana Stefana Nemanje, Svetog Savu, krase i vašu generaciju i da budete ponos svojih roditelja", poručio je Pavlović.

Prosvjetnim radnicima poželio je da budu dostojni ove i svake buduće generacije koje svojom posvećenošću i ljubavlju prema poslu nastoje da izvedu na pravi put koji je osvijetlio veliki prosvjetitelj Sveti Sava.

On je novinarima na prijemu za prosvjetne radnike rekao da dani svetosavlja u ovoj godini nisu organizovani kao ranije, ali da je priređena svečana akademija koja je sinoć bila prikazana na lokalnoj televiziji, a biće reprizirana danas.

"Odlučili smo da ove godine nagradimo sve naše škole jer su radile u jako teškim uslovima, brinući o zdravlju djece, a i njih samih. Nismo imali dileme i nismo izdvajali nikog ponaosob, kao što je to bilo prethodnih godina", dodao je Pavlović.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Prijedor Zdravko Budimir rekao je da se ove godine školska slava obilježava u skladu sa epidemiološkim mjerama i da je danas prilika da grad pokaže zahvalnost prema svim prosvjetnim radnicima koji su iznijeli teret pandemije, a i učenicima koji su morali da se prilagode novim uslovima.

"Odmah poslije porodice, prosvjetni radnik je najvažnija karika u odrastanju, vaspitanju i obrazovanju svakog djeteta", naglasio je Budimir.

Direktor prijedorske gimnazije Veljko Janjetović rekao je da je 2020. bila specifična i teška godina i da su prosvjetni radnici iznijeli veliku bitku, koja traje i dalje.

"Zaista je teško raditi u ovakvim specifičnim okolnostima, ali nastava za sad funkcioniše. Ovo danas je stimulans, da neko vidi i prepoznaje tu težinu sa kojom se borimo u ovom zaista teškom vremenu", naglasio je Janjetović.

Povelje su dobile sve osnovne i srednje škole, Centar "Sunce" i Dječiji vrtić "Radost".

U Crkvi Svete Trojice nakon jutrošnje liturgije, upriličena je prigodna priredba uz podjelu paketića za više od stotinu djece kojoj je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević.