VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo21/07/2021

U OBODNIKU OSVEŠTAN SPOMENIK SRPSKIM BORCIMA

 

KOTOR VAROŠ, 21. JULA /SRNA/ - U kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Obodnik danas je osveštan novoizgrađeni spomenik za 16 poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

 

Sredstva za izgradnju spomenika obezbijedili su Boračka organizacija Republike Srpske i ppštinska uprava, a značajan doprinos u izgradnji pružili su Komunalno preduzeće "Bobas" i građevinsko preduzeće "Dekol".

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je ovaj spomenik oblik trajnog sjećanja na vrijeme i ljude koji su najviše dali za odbranu slobode srpskog naroda i teritorije Republike Srpske.

"Izgradnja spomenika znak je zahvalnosti onima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku, za mir i slobodu. Ujedno, ovaj spomenik će budućim pokoljenjima svjedočiti o ljudima koji su za našu slobodu dali živote", rekao je Savčić i dodao da srpski narod, nakon što je toliko dao za stvaranje Republike Srpske, sada treba da je gradi i jača, a da političke razmirice rješava dijalogom u institucijama i uz poštovanje zakona.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović rekao je da se konačno ostvarila želja mještana da se od zaborava sačuva sjećanje na poginule sugrađane.

"Svjesni smo da se našim herojima nikada ne možemo odužiti, ali smo željeli da napravimo spomen-obilježje na kojem uvijek možemo zapaliti svijeće, položiti cvijeće, evocirati uspomene na našu braću, očeve, sinove", dodao je Savanović.

Poginulim srpskim borcima služen je parastos, a cvijeće su kraj spomen-obilježja položili delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, opštinske Boračke organizacije i opštine Kotor Varoš.