VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Vakcinacija24/07/2021

VAKCINU ŽELE DA PRIME I GRAĐANI STAROSTI IZMEĐU 30 I 40 GODINA

 

PRIJEDOR, 24. JULA /SRNA/ - U Prijedoru je u posljednje vrijeme izraženija prijava građana starosti između 30 i 40 godina koji žele da prime vakcinu protiv virusa korona, izjavila je Srni ljekar u prijedorskom Domu zdravlja Elvira Đaković.

 

Prema podacima prijedorskog Doma zdravlja, povećan je interes građana za vakcinaciju u posljednjih sedam dana kada je vakcinisano ili revakcinisano oko 2.000 Prijedorčana.

Kako je navedeno, u Prijedoru je do sada vakcinisano oko 11.000 građana prvom dozom, a oko 5.200 je revakcinisano.

Đakovićeva je navela da se do sada dnevno vakcinisalo oko 300 građana, ali da smatra da su to i dalje, kada je riječ o Prijedoru, male brojke, iako se tu ne računaju oni koji su vakcinaciju završili u Srbiji jer i dalje traje prikupljanje podataka o tim ljudima.

"Revakcinisani su građani koji su primili prvu dozu vakcine `sinofarma`", rekla je Đakovićeva te dodala da se očekuje i da se nastavi revakcinacija "sputnjikom".

Ona je dodala da su građanima na raspolaganju četiri tima, odnosno četiri doktora i osam sestara, da se radi u dvije smjene svaki radni dan od 7.00 do 19.00 časova na vakcinalnom punktu u sali Vatrogasnog doma.

"I dalje se svi zaintresovani građani mogu bez najave i zakazivanja vakcinisati, a na raspolaganju su vakcine`sinofarm` i `astra zeneka`", navela je Đakovićeva.

Da je sve veći interes za vakcinaciju potvrdila je doktor Milica Cvijić koja je iz prijedorske bolnice "Dr Mladen Stojanović" raspoređena na poslovima masovnije imunizacije građana.

"Sve je veći interes, ljudi dolaze i porodično, tako da smo trenutno zadovoljni odzivom", rekla je Cvijićeva.

Iz prijedorskog Doma zdravlja upućuju apel građanima da se prijave za vakcinaciju jer bi odziv trebalo da bude bar dvije trećine građana starijih od 18 godina da bi borba sa virusom korona bila uspješna.

Imunizacija protiv virusa korona u Prijedoru će bez prethodnog zakazivanja biti nastavljena i narednih dana, a očekuje se i poziv za revakcinaciju sa vakcinom "sputnjik ve".