VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Vakcinacija27/07/2021

ĆORIĆ: VAKCINACIJA VAŽNA ZA SIGURNOST STANOVNIŠTVA I EKONOMIJE

 

BANjALUKA, 27. JULA /SRNA/ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da je izuzetno važno da se protiv virusa korona vakciniše što više ljudi, kako bi se obezbijedila sigurnost za stanovništvo, ali i ekonomiju Srpske.

 

"Odgovornim pristupom i odnosom prema vakcinaciji, podići ćemo sigurnost stanovništva Srpske, a samim tim i obezbijediti siguran pristup ekonomiji, ekonomskom tržištu i svemu što će se dešavati u narednom vremenu", rekao je Ćorić novinarima u Banjaluci, gdje je organizovana vakcinacija radnika "Pošta Srpske" protiv virusa korona.

On je zahvalio Uniji udruženja poslodavaca Srpske, Zavodu za medicinu rada i sport Srpske, te "Poštama Srpske" koji podižu savjest i odgovornost u vrijeme pandemije virusa korona.

"`Pošte` na ovaj način pokazuju društvenu odgovornost, pokušavaju svojim primjerom da ukažu na potrebu vakcinacije, kako svog osoblja, tako i korisinika njihovih usluga", istakao je Ćorić.

On je zahvalio i menadžmentu i radnicima "Pošta Srpske" koji su podnijeli veliki teret posla i odgovornosti tokom pandemije i bez zastoja pružali usluge korisnicima.

"Sigurno su i oni jedni od heroja ovog vremena i pružamo im punu podršku", rekao je Đorić.

Direktor "Pošta Srpske" Miladin Radović pozvao je radnike ovog preduzeća i ostale građane da se odazovu vakcinaciji, ističući da je to jedini način da bude pobijeđen virus korona.

On je naveo da je ovo preduzeće od prvog dana pandemije virusa korona poštovalo sve epidemiološke mjere koje su preporučile nadležne institucije, te zahvalio resornom ministarstvu i Vladi Srpske za svakodnevnu podršku.

"Naš cilj od prvog dana je da zaštitimo naše radnike, a na taj način i sve naše korisnike. Organizovali smo masovnu vakcinaciju naših radnika i danas je vakacinisano njih 120", rekao je Radović.

On je naglasio da će "Pošte Srpske" u saradnji sa Unijom udruženja poslodavaca Srpske i Zavodom za medicinu rada i sporta nastaviti ove aktivnosti i u drugim gradovima i opštinama.

On je naveo da tokom pandemije virusa korona preduzeće "Pošte Srpske" nijedan dan nije prekidalo rad.