VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet19/09/2021

KOLEGE ODALE POČAST DžONU ČALISU

 

LONDON, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - Glumac Dejvid Džejson odao je danas počast svom kolegi iz televizijske serije "Mućke" Džonu Čalisu, koji je preminuo u 79. godini, rekavši da je on bio "džentlmen u pravom smislu te riječi".

 

Džejson, koji je u seriji igrao Dela, rekao je za Čalisa, poznatog po ulozi Bojsija, da je bio "divan glumac".

Čalis je preminuo u snu nakon duge borbe sa rakom, saopštila je ranije njegova porodica.

On je nastupao u "Mućkama" kao Bojsi, beskrupulozni trgovac polovnim automobilima, zajedno sa Džejsonom i Nikolasom Lindhurstom /Rodni/ od prve epizode 1981. godine do posljednje, koja je emitovana 2003.

Lik Bojsija bio je toliko popularan da je Bi-Bi-Si, poslije završetka "Mućki", razvio novu seriju sa ovim junakom i njegovom suprugom Marlin, a emitovane su četiri sezone.

Sju Holdernes, koja je glumila Marlin, odala je počast Čalisu i nazvala ga "voljenim prijateljem".

"Marlin bez Bojsija - to je nezamislivo. Džon Čalis je bio moj partner na ekranu i sceni 36 godina i moj voljni prijatelj. Počivaj u miru, dragi Džone. Nedostajaćeš mi svakog dana", rekla je ona.

Šef programskih sadržaja u Bi-Bi-Siju Šarlot Mur rekla je da je Čalis bio "divan glumac koji će zauvijek biti upamćen po ulozi Bojsija u `Mućkama` - po liku kojeg su voljeli milioni".

Čalis je dva puta posjetio Beograd, gdje je snimio i dokumentarni film u kojem je govorio o svemu što je u srpskoj prijestonici doživio i vidio.

On je u filmu "Bojsi u Beogradu" pokušao da otkrije zbog čega su "Mućke" i dalje toliko popularne u Srbiji i šta je to što povezuje srpsku kulturu sa engleskim humorom.

Glumčeva velika želja, koja je ostala neispunjena, bila je da postane državljanin Srbije, što je u avgustu zvanično i zatražio od nadležnih službi.

Džon Čalis rođen je u Bristolu 16. avgusta 1942. godine, ali se već naredne sa porodicom preselio u jugoistočni dio Londona, gdje je odrastao.

Nakon što je završio srednju školu, Čalis je radio kao mladi agent za prodaju nekretnina, ali je ubrzo počeo da se bavi glumom.