VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo19/09/2021

JEDNA BEOGRADSKA ULICA ĆE PONIJETI IME DžONA ČALISA

 

BEOGRAD, 19. SEPTEMBRA /SRNA/ - Jedna ulica u Beogradu će ponijeti ime britanskog glumca Džona Čalisa, popularnog Bojsija iz serije "Mućke" koji je preminuo, izjavio je zamjenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

On je naveo da će se to desiti za treću godišnjicu njegove smrti.

"To je jedini način da se odužimo čoveku koji je voleo našu zemlju i koji je voleo naš grad. To je radio apsolutno bez ikakvog interesa", rekao je Vesić.

Čalis je u avgustu podnio zahtjev za dobijanje srpskog državljanstva, a Vesić je rekao da je odluka o tome trebalo da bude donijeta tokom naredne sedmice.

"Na kraju se ispostavilo da mu je to bila poslednja želja", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, prenosi "Beoinfo".

Čalis je dva puta posjetio Beograd, gdje je snimio i dokumentarni film u kojem je govorio o svemu što je u srpskoj prijestonici doživio i vidio.

On je u filmu "Bojsi u Beogradu" pokušao da otkrije zbog čega su "Mućke" i dalje toliko popularne u Srbiji i šta je to što povezuje srpsku kulturu sa engleskim humorom.

Čalis, koji je preminuo u 79. godini, glumio je u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama.

Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji "Mućke".