VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Svijet23/01/2022

MURAJEV NEGIRA TVRDNjE LONDONA I NAJAVLJUJE TUŽBU

 

KIJEV, 23. JANUARA /SRNA-Rojters/ - Bivši poslanik ukrajinskog parlamenta Jevhen Murajev ismijao je britanske navode da bi Kremlj mogao njega postaviti na čelo marionetske vlade u Kijevu i najavio je mogućnost pokretanja pravnog postupka.

 

"Jutros u svim vijestima mogu da pročitam ovu teoriju zavjere, koja je potpuno nedokazana i neosnovana", naglasio je Murajev.

On je negirao da je u bilo kakvom kontaktu sa ruskim obavještajnim službama i odbacuje kao "glupe" navode da bi mogao biti u dosluhu sa Kremljom jer se nalazi na listi ruskih sankcija od 2018. godine.

On je izrazio spremnost da "brani čast svog imena" protiv britanskih optužbi i da advokati pripremaju mehanizam za odbranu pred sudom.

Velika Britanija je nešto ranije optužila Kremlj da pokušava da na vlast u Ukrajini dovede proruskog lidera, te da su pripadnici ruskih obavještajnih službi, u okviru planova za invaziju, u kontaktu sa određenim brojem bivših ukrajinskih političara.

Britansko ministarstvo saopštilo je da posjeduje informacije da ruska administracija razmatra mogućnost da Murajev bude potencijalni kandidat za prorusko rukovodstvo.

Rusija je kritikovala optužbe, navodeći da su u pitanju "dezinformacije".