VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo23/01/2022

U LIČNOSTI VLADIKE LAVRENTIJA SABRANE NAJLJEPŠE OSOBINE

 

BEOGRAD, 23. JANUARA /SRNA/ - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije saopštio je povodom smrti Njegovog preosveštenstva episkopa šabačkog Lavrentija da je vladika poštovao svaku ličnost, da je gajio nježnu ljubav prema svom narodu i bio spreman da pomogne svakome u nevolji.

 

Srpski patrijarh naglasio je da je vladiku Lavrentija krasila potpuna i bezuslovna odanost Crkvi, njenom ustrojstvu, poretku i njenom jedinstvu.

Patrijarh je dodao da su se u ličnosti vladike Lavrentija sabrale najljepše osobine koje su krasile onu plejadu srpskih arhijereja koji su u doba blaženog spomena patrijarha srpskog Germana punog teških iskušenja "čuvali i očuvali Vinograd Gospodnji zasađen u srpskom narodu".

"Mi se sa tugom opraštamo od ovog divnog arhijereja i molimo Bogu za pokoj njegove duše, i u isto vreme se pitamo šta nam to Bog ukazuje kada je ovaj čas izabrao da sebi pozove najstarijeg srpskog arhijereja", naveo je patrijarh srpski u svojoj poruci na "Instagramu".

Srpski patrijarh naveo je da se episkop Lavrentije upokojio danas u Šapcu poslije 64 godine monaške i 55 godina arhijerejske službe.