Улогујте се

Најновије вијести

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

О нама

 

 

Новинска агенција Републике Српске "СРНА" а.д. Бијељина основана је 7. априла 1992. године као Српска новинска агенција "СРНА", а одлуком Владе Републике Српске 27. марта 2008.године добила је свој садашњи назив.

Агенција "СРНА" пружа корисницима својих сервиса цјеловито и брзо извјештавање. Њене вијести и други новински садржаји засновани су на поузданим изворима и рађени у складу са професионалним стандардима које захтијева модерно извјештавање у садржинском и техничком погледу.

 

"СРНА" има 12 информативних сервиса којима прати збивања у Републици Српској, Федерацији БиХ, Србији, Црној Гори и осталим земљама региона, ЕУ, Русији и свијету. Посједује посебан сервис који се бави ауторским текстовима, као и сервис на енглеском језику.

 

Осим писаног, "СРНА" има фото-сервис и фонo-сервис. Ова два сервиса заокружују и надопуњују новинарске форме Агенције, али представљају и специфичне цјелине које пружају корисницима посебну информацију.

 

У оквиру својих сервиса "СРНА" пружа корисницима агенцијску верзију вијести из свих области живота - сажету, брзу и прецизну, праћену историјатом догађаја.

 

У освртима, интервјуима и репортажама, држећи се агенцијске форме, "СРНА" се такође бави свим сферама живота, третирајући их из ауторског угла.

 

У складу са потребама свог сервиса и јавности којој су информације намијењене, Агенција има најјачу дописничку мрежу у Републици Српској, Федерацији БиХ, као и дописнике у Србији, Црној Гори и региону, те у значајним европским центрима.

 

Информације "СРНЕ" редовно користе водећи медији у БиХ, региону и свијету, те дипломатска представништва, установе културе и институције из других сфера живота и јавног дјеловања.

 

"СРНА" дневно емитује више од 250 наслова у различитим новинарским формама.

 

Чланица је Асоцијације балканских агенција –АБНА.

 

Сједиште Агенције налази се у Бијељини.